This event has passed

Kronisk norsk

juni 11. 2019 @ 5:00 PM - 5:30 PM

«Kronisk Norsk»
En danseforestilling med elever fra Steinkjer Kulturskole.

I «Kronisk Norsk» reflekterer danserne over kultur, bakgrunn, og hvordan det er å føle seg annerledes. Som ungdom er følelsen av å skille seg ut alltid til stede. Elevene har vist stor utvikling gjennom arbeid med prosjektet, og blitt tøffere til å møte nye måter å tilnærme seg dansekunst på. Dette er første gang elevene danser i et lengre, sammenhengende stykke i sjangeren samtidsdans.

Hvorfor "Kronisk Norsk"?
I november 2018 ble det kjent at varaordfører i Oslo Kommune, Kamzy Gunaratnam, skulle lede 17. mai-komiteen i Oslo. I den forbindelse skrev politiker og tidligere medlem i den norske nobelkomiteen, Inger-Marie Ytterhorn, et innlegg i sosiale medier som lød slik:

«Litt spesielt at det stadig er innvandrere som skal lede 17. mai-komiteen. Skulle tro at etnisk norske, med kronisk norsk bakgrunn, ville være bedre skikket til akkurat dette vervet?»

Siden har det noe merkelige uttrykket fått plass i det norske språket som språklig komikk, spesielt i sosiale medier med emneknaggen #kronisknorsk.

Med den nyeste utgivelsen til Karpe som bakteppe, viser elevene et stykke som strekker seg til ytterkantene. Fra røffe, urbane bevegelser, til elegante ballett-trinn. Alt med en god dose attitude.

Premiere under Kulturskolefestivalen VirrVarrVækka 2019
Tirsdag 11. juni kl. 19.00 - SAGA
Varighet: 35 min.
Billetter: 100/50,-
Dampsaga Kulturhus
Bogavegen 10
7725 Steinkjer