Sten Inge Jørgensen
Dette arrangementet har passert
fredag, desember 9, 2022 6:00 PM - 7:30 PM

Foredrag med Sten Inge Jørgensen, En europeisk tragedie

Detaljer

I disse dager lanseres en ny og svært dagsaktuell bok som angår den største krisen Europa har stått overfor siden andre verdenskrig: «En europeisk tragedie. Hvordan Vesten og Russland ble fiender – og hvordan de kan finne sammen igjen». Forfatterne er Sten Inge Jørgensen og Leonid Ragozin. 

 

Jørgensen besøker hjembyen Steinkjer til boksignering og foredrag fredag 9. desember.

 

Sten Inge Jørgensen (f.1970) er utenriksjournalist i Morgenbladet med Europa og Tyskland som spesialfelt. Han har tidligere utgitt flere bøker om internasjonale forhold, blant annet Tyskland stiger frem (2014) og Vi som elsker Europa (2018). Han har markert seg som en av Norges skarpeste kommentatorer på internasjonal politikk. Medforfatter Leonid Ragozin (f.1972) er russisk journalist i eksil, for tiden bosatt i Riga i Latvia. Han har jobbet i 12 år for BBC i Russland og leverer i dag artikler til en rekke engelskspråklige medier som The Guardian, Politico og Washington Post, så det er en spennende duo som har fått et krevende boksamarbeid i havn i en tid der krisene har stått i kø.

 

Fra bokomtalen: 

Det er krig. Vladimir Putins regime i Moskva overfalt et naboland og skapte det farligste øyeblikket verden har sett siden 1930- tallet. Men hvordan kom vi dit? Og hva bør gjøres? Gjennom et unikt samarbeid mellom en russisk skribent i eksil og en norsk journalist med Europa som spesialfelt får vi uvurderlig innsikt i bakgrunnen for Ukraina-krigen og den pågående kampen mellom frihet og diktatur. De to argumenterer for at Russland og Europa er i et skjebnefellesskap. Når våpnene stilner, kan kun en demokratisk utvikling gi en farbar vei videre. Alternativet er å gjenta feilene som bidro til at frontene hardnet. Selv etter råskapen i Ukraina er sameksistens uunngåelig. Skal det bli grunnlag for fred og demokrati framover, trengs et grundig oppgjør etter forbrytelsene på slagmarken, en europeisk vending i Moskva og en vestlig politikk som knytter Russland tettere til Europa.

 

Steinkjer bokhandel inviterer til boksignering kl. 15.30-17 samme dag.

 

Dørene åpner i Origo på InnoCamp kl. 17.30. Bruk hovedinngangen mot Skolegata. Salg av kaffe, brus og skuffkake. Betaling av servering kun med vipps.

 

Arrangør: Steinkjer Arrangement AS

 

Mer info
Lagre i kalenderen min
Billetter
Vanlig
kr 240,-
Student
kr 120,-
Medlemmer
kr 200,-
Arrangementet på Facebook
Sted
Nord Universitet - Origo
Skolegata 22
Steinkjer

What's on in Steinkjer?

Are you wondering what happens tonight, for the weekend or when you come home on holiday? At HvaSkjeriSteinkjer.no you get an overview of all the events that are going on - without having to look around on many different pages! With this overview, it will be easier to prioritize what you will be doing while the babysitter take care of the kids, what to find on the weekend or what you can buy tickets for; Whether it's for yourself or someone you love.